1. Inicio
  2. >
  3. Fer
  4. >
  5. Altres visites

Aqüeductes de Sant Josep i l’Alcúdia

L’element més destacat d’aquest conjunt hidràulic, que transportava l’aigua de les Coves de Sant Josep al poble, és l’aqüeducte romà de Sant Josep. A més, també es pot observar l’aqüeducte de l’Alcúdia, format per un arc de mig punt, i dos molins fariners, tot d’origen medieval. Al costat, la Fàbrica de la Llum (20), instal·lació industrial de principis del segle XX i futura seu del Museu Arqueològic.

Torre de Benigafull

Restes arqueològiques de la torre del Palau, que va donar origen a l’escut municipal, i que es remunta al segle XIV. Era el símbol del poder feudal del Duc de Sogorb, senyor del poble.

Casa de la Vila

L’actual seu de l’ajuntament s’acabà de construir el 1931, celebrant la concessió del títol de ciutat. Construït en un estil eclèctic, neobarroc, serveix d’unió i trobada a les dues realitats que conformen el poble, el Lloc de Dalt i el Lloc de Baix.

La Torre de Benissahat

Única resta visible de les antigues alqueries que conformen el casc històric. Estava situada al centre de Benissahat i era una torre de defensa del segle XI. Actualment és una casa particular.

Necrópolis Hispano-Romana

Amb una cronologia que va del segle IV al segle VI quan el territori de la Vall es veu submergit en els enfrontaments entre visigots i bizantins. De fet part de les persones enterrades açi van morir en una batalla.

Centre Cultural Palau de Vivel

Casa d’estiueig dels marquesos de Vivel, es construeix en els anys20 del segle passat, en plena Belle Epoque. Actualment és un actiu centre cultural, seu d’exposicions i actes culturals.