1. Inicio
  2. >
  3. Vindre
  4. >
  5. Informació Pràctica

INFORMACIÓ PRÀCTICA

La Vall d'uixó

El municipi de la Vall d’Uixó està situat al sud de la província de Castelló, a la comarca de la Plana Baixa, a deu minuts de la costa mediterrània i de l’entrada del Parc Natural de la Serra d’Espadà. El principal atractiu turístic de la Vall d’Uixó són sens dubte les Coves de Sant Josep, el riu subterrani navegable més llarg d’Europa.

A la vall del riu Belcaire, especialment al costat de les Coves de Sant Josep, s’hi troben vestigis de presència humana des del paleolític, quan grups de caçadors-recol·lectors van fer de les coves del paratge la seua llar. Ibers i romans es van establir al municipi però hem d’esperar a l’època andalusí perquè es comencés a formar el nucli urbà que ara coneixem

A l’ombra del Castell d’Uixó, que dona nom a la ciutat, un rosari d’alqueries es distribueixen al llarg de la séquia que acostava l’aigua de les Coves de Sant Josep, i que segurament van traçar el romans.

A partir del segle XVII aquestes alqueries s’unifiquen en dos nuclis urbans, al voltant de les dues parròquies històriques, que marquen la idiosincràsia del poble: el Lloc de Dalt i el Lloc de Baix, la parròquia de l’Àngel i la de l’Assumpció, respectivament. Amb el final de les guerres carlines, ja al XIX, la Vall d’Uixó experimenta un procés d’industrialització al voltant del calçat, que culmina amb la instal·lació de la fàbrica Segarra

Turismo familiar, ocio y espectáculos

Oferim als nostres visitants una interessant oferta per a tota la família: en el paratge Coves de Sant Josep hi ha un ampli programa orientat a xiquets, amb demostracions sobre la prehistòria. També compta una intensa agenda d’esdeveniments musicals per a tots els públics, on destaca el Singin’ in the Cave, amb concerts de grups musicals de primera línia que ofereixen els seus concerts dins de la cova. El Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja ofereix una variada programació anual, amb espectacles que van des de l’òpera a concerts de tots els gèneres i actuacions teatrals. Podràs gaudir d’una àmplia xarxa de comerços locals i finalment una extensa agenda festiva d’ofereix un ampli ventall d’esdeveniments per a tots els públics.

Horarios Comercios

Els comerços obrin de dilluns a dissabte. L’horari habitual és de 10.00 a 13.30 i a la vesprada de 17.30 a 20.30. Els centres comercials o les cadenes no solen tancar al migdia.

Turisme Actiu i Esports

La Vall d’Uixó compta amb una important xarxa de sendes, on destaquen els dos homologats; el PR-V-164, que parteix des dels Coves de Sant Josep i el PR-V-241. A més de conéixer la naturalesa i els valors paisatgístics del municipi, permeten aproximar-se a un important patrimoni militar andalusí i de la guerra civil, a més d’un patrimoni etnogràfic, on destaca l’arquitectura de la pedra en sec.

El calendari esportiu compta amb esdeveniments que van des de l’atletisme, la muntanya o BTT, fins i tot alguns de caràcter regional i estatal:

  • Open BTT XT
  • Duatló la Vall d’Uixó
  • Carreres 10K
  • Cross la Vall  
  • Carreres de montanya Pujada a Pipa
  • Trofeu Ciclista Sant Isidre

Festes, Gastronomia i Serveis

De març a octubre, quasi de manera ininterrompuda, es desenvolupa la nostra completa agenda festiva. Dues festes patronals, declarades d’Interés Turístic Nacional, amb un ampli programa d’actes; Falles al març, Penyes en Festes a l’agost, una interessant Setmana Santa i multitud de festes populars que omplen carrers i places. No mancada en cap festa la gastronomia vallera basada en la cuina mediterrània, on destaca el “empedrao” o dolços com els “manjovenes”. La ciutat ofereix una gran oferta de restauració per a tots els gustos i butxaques, igual que l’oferta comercial, amb mercat tots els divendres a més de fires anuals, com la Fira Agrícola i Comercial de Sant Vicent.

Horaris Restaurants

Els restaurants solen servir de 13.30 a 15.30 al migdia i de 20.30 a 23.00 a la nit